PALVELUALUE

HÄMEENLINNA JA RIIHIMÄKI

VARAA AIKA SOITTAMALLA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA JA RIIHIMÄKI

VARAA AIKA SOITTAMALLA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

Tarjoukset

Varauskaavake

Palvelu:
Renkaiden vaihto kotipihalla (67 €)Renkaiden vaihto ja ilmastointihuolto kotipihalla (149 €)
Ajankohta:
Mahdollisimman pianEnsi viikolla2 viikon sisään

Laatu Hinauksen renkaanvaihtopalvelu Kanta-Hämeen alueella

Laatu Hinauksen renkaanvaihtopalvelu on käytettävissäsi 24 tuntia vuorokaudessa. Voimme tulla vaihtamaan renkaasi kotiin, jos sinulla ei ole aikaa tai työkaluja sen tekemiseen itse. Voimme myös vaihtaa vararenkaan tien päällä, jos vanha rengas on puhjennut ajaessa. Teemme sekä akuutteja keikkoja tien päälle sekä renkaan vaihtoja ajanvarauksella.

Tarvetta renkaiden vaihdolle? Ota yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ

Millaisille ajoneuvoille teemme renkaanvaihtoja?

Voit tilata renkaanvaihdon henkilöautolle, pakettiautolle ja kevyelle moottoriajoneuvolle (esimerkiksi mopoauto).

Miksi antaisit Laatu Hinauksen vaihtaa renkaasi?

 • Sinä voit tehdä ajallasi tärkeämpiä asioita. Sinun ei välttämättä tarvitse olla edes paikalla renkaiden vaihtoa varten, vaan voit jättää kaikki meidän murheeksemme.
 • Renkaiden vaihto täytyy tehdä huolellisesti. Huonosti kiinnitetyt renkaat ovat valtava turvallisuusriski liikenteessä.
 • Ammattilainen ei vahingoita ajoneuvoa renkaita vaihdettaessa. Esimerkiksi väärään paikkaan sijoitettu tunkki voi tehdä vaurioita auton pohjaan tai osille.
 • Tarkastamme samalla renkaiden ilmanpaineet kohdalleen. Renkaiden optimaalinen ilmanpaine ehkäisee tuntuvasti niiden epätasaista kulumista ja pidetään niiden käyttöikää.
 • Renkaanvaihdon hinta on edullinen ja maksaa itsensä takaisin säästettynä aikana ja vaivana.

Laatu Hinauksen renkaanvaihto on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Milloin renkaanvaihto on kannattavaa tehdä?

Renkaat ovat lain mukaan laittomat, kun:

 • Kesärenkaiden urasyvyys on alle 1,6 millimetriä
 • Talvirenkaiden urasyvyys on alle 3,0 millimetriä

Nämä urasyvyydet ovat kuitenkin alin mahdollinen lain sallima syvyys. Esimerkiksi 1,6 millimetrin syvyiset kesärenkaat eivät kuitenkaan pidä juuri ollenkaan märällä kelillä, jolloin vesiliirron riski on todellinen.

Suositeltava urasyvyys kesärenkailla on vähintään 4,0 millimetriä ja talvirenkaillekin 5 millimetriä. Eli renkaanvaihto alkaa todellisuudessa olla ajankohtaista silloin, kun urasyvyydet alkavat olla suosituksien rajoilla.

LähdeAutorengasliitto

Renkaiden kunto heikentyy myös ajan kuluessa

Renkaat eivät kulu pelkästään ajossa, vaan niiden materiaali heikkenee parkissakin vuosien kuluessa. Vuodet kovettavat ja hapertavat renkaan koostumusta, jonka seurauksena pysähtymismatkat voivat pidentyä ja ajo-ominaisuudet heikentyä kaarteissa.

Yleinen mielipide on, että rengasta ei tulisi käyttää ajossa kuutta vuotta pidempää aikaa, vaikka ajoura olisikin lain sallimissa puitteissa.

Jos et ole varma renkaiden iästä, niin niiden kyljestä löytyy DOT-merkintä. Tämä nelinumeroinen merkintä tarkoittaa valmistusviikkoa ja -vuotta. Esimerkiksi luku 1919 tarkoittaa, että rengas on valmistettu viikolla 19, vuonna 2019.

Tarkastele renkaita epätasaisuuksien ja vaurioiden varalta

Renkaiden kuntoa on hyvä seurata muutenkin, kuin pelkän iän ja urasyvyyden vuoksi. Epätasainen ilmanpaine renkaissa johtaa epätasaiseen kulumiseen, jolloin renkaiden käyttöikä voi laskea huomattavasti, koska auton paino on renkaalle liian yksipuolinen. Tarkista rengaspaineet joka kuukausi.

Kuoppiin ja kanttikiviin ajaminen saattaa aiheuttaa repeämiä tai halkeamia renkaassa, jotka voivat olla hengenvaarallisia kokeissa ajonopeuksissa.

Kausirenkaiden käyttöajat

Suomen lain mukaan kesä- ja talvirenkaita on käytettävä seuraavilla ajanjaksoilla:

 • Talvirenkaita on käytettävä 1.marraskuuta – 31.maaliskuuta, jos keli tai sää sitä edellyttää
 • Nastarenkaita saa käyttää 1. marraskuuta – 31. maaliskuuta. Niiden käyttö on kuitenkin sallittua muina vuodenaikoina ajokelistä riippuen.
 • Kitkarenkaiden käytölle ei ole rajoituksia.
 • Nastattomia talvirenkaita ei kannata pitää kesärenkaiden korvikkeina, sillä talvirenkaiden jarrutusmatka on kesäkumeja tuntuvasti pitempi. Talvirenkaita ei olla kehitetty äkillisiin ja tiukkoihin ajoliikkeisiin, joten niiden pito on huomattavasti kesärenkaita huonompi

Renkaiden jälkikiristys

Renkaiden jälkikiristys on pakollinen 100 ajokilometrin jälkeen.

Renkaanvaihdon hinnat

Veloitamme antamastamme palvelusta tapauskohtaisesti. Vaikka palvelu olisi perusarvoltaan samanhintainen kaikille, niin otamme veloituksessa huomioon myös palvelun ajankohdan (esim. pyhät ja yöaika vaikuttavat hintaan), ongelman laadun sekä välimatkojen etäisyydet.

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA JA RIIHIMÄKI

VARAA AIKA SOITTAMALLA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA JA RIIHIMÄKI

VARAA AIKA SOITTAMALLA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

Laatu Hinaus Hämeenlinna tarjoaa suomalaista palvelua valkoinen avainlippu

Laatu Hinaus on vastuullinen suomalainen valinta!

OTA YHTEYTTÄ