Rengasrikko

Sattuiko rengasrikko Hämeen alueella?

Laatu Hinaus auttaa hädässä!

Rengasrikko on ikävä yllätys autoilijalle, mutta hinauspalvelun ammattilaisille arkipäivää. Anna ammattilaisten vaihtaa renkaasi tai hinata autosi rengasliikkeeseen.

Kuuluuko vakuutukseesi tiepalvelu- tai hinausvakuutus? Usein omavastuuttomiin vakuutusetuihin kuuluvat muun muassa auton hinaus renkaan vaihtoon tai tiepalvelun paikalle kutsuminen auttamaan renkaan vaihdossa.

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

Hoidamme kaiken tarvittavan puolestasi

 • Vaidamme tai paikkaamme renkaasi tie päällä
 • Hinaamme autosi rengasliikkeeseen tai korjaamolle
 • Täytämme vakuutuspaperitkin puolestasi

Kannattaako rengas vaihtaa tai korjata vai onko vahinko sen verran vakava, että auto tarvitsee kuljettaa korjaamolle tai rengasliikeeseen. Kuljettajamme ovat tiepalvelun ammattilaisia ja osaavat arvioida tilanteen.

Kattaako vakuutuksesi rengasrikot ja muut tiepalvelut? Jätä silloin paperityötkin meidän murheeksemme, laskutamme suoraan vakutusyhtiöltä.

Laatu Hinauksen päivistys

Tavoitat palvelumme kellon ympäri näillä yksinkertaisilla ohjeilla:

 1. Soita Laatu Hinaukselle numeroon 0400 710 394
 2. Ilmoita meille tilanteesi ja sijaintisi
 3. Saat meiltä arvion saapumisajasta ja tulemme avuksesi ensi tilassa

Vältä ajamista tyhjällä renkaalla!

Tyhjällä renkaalla ajamisesta seuraa vain harmia. Usein puhjenneen renkaan saan paikattua, mutta se menee pilalle jo lyhyen matkan aikan, jos sillä ajetaan tyhjänä tai huomattavasti normaalia alhaisemmilla rengaspaineilla. Tyhjällä renkaalla ajanminen on myös vaaraksi itesesi lisäksi muulle liikenteelle.

Kun huomaat renkaasi puhjenneen:

 1. Pysäköi heti mahdollisimman turvalliseen paikkaan
 2. Laita hätävilkut päälle
 3. Vie varoituskolmio paikalleen
 4. Tarkista vauriot ja soita tarvittaessa Laatu Hinauksen tiepalveluun

Laatu Hinaus on vastuullinen suomalainen valinta!

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET RENGASRIKOISTA

Milloin Laatu Hinauksen rengaspalvelu on suositeltava valinta?

Rengasrikosta huolehtimisen voi olla hyvä jättää ammattilaisen huoleksi seuraavissa tilanteissa:

 • Rengasrikko sattuu nopean liikenteen tiellä. Jos et pysty pääsemään tarpeeksi syrjään tieliikenteessä, renkaan paikkaus- tai vaihtotoimenpiteet voivat aiheuttaa äkillisiä vaaratilanteita.
 • Tiellä on runsaasti liikennettä. Vilkasliikenteiset tiet ovat ikäviä paikkoja rengasrikolle, ja auton ympärillä työskentely on ymmärrettävästi riskialtista.
 • Rankat ja epämukavat sääolosuhteet. Renkaan vaihto tai paikkaus ilman asianmukaisia varusteita lumimyräkässä tai vesisateessa voi vaikeuttaa tuntuvasti rengasrikon kanssa toimimista.
 • Auto jää ikävään paikkaan rengasrikon koittaessa. Auton jääminen esimerkiksi mäkiin tai mutkiin voi aiheuttaa todellisia vaaratilanteita sinulle tai muille liikenteessä liikkuville.
 • Rengasrikko tapahtuu kuljettajan tai ajokaistan puolella. Näissä tilanteissa ei välttämättä ole mahdollisuutta kääntää autoa turvallisempaan sijaintiin, jotta renkaan vaihto tai paikkaus olisi turvallista.
 • Kuljettajalla ei ole tarvittavaa asiantuntemusta. Esimerkiksi tunkin sijoittaminen väärin auton alle voi aiheuttaa lisävahinkoja ajoneuvoon. Jos et ole varma osaamisestasi, anna meidän auttaa!
 • Autosta puuttuu vararengas tai tarvittavat työkalut. Voimme tarpeen vaatiessa noutaa tiepalvelun yhteydessä autoosi sopivan vararenkaan, ja kalustollamme paikkaus sekä vaihto käyvät helposti.
 • Et halua vaarantaa omaa tai muiden turvallisuutta. Oli Laatu Hinauksen tiepalvelun syynä mikä tahansa edellä mainituista tilanteista tai jokin muu huoli, niin me pidämme huolen, että rengasrikon kanssa toimitaan ihmisten, autosi ja muiden omaisuuden turvallisuutta silmällä pitäen.

Onnistuuko renkaan paikkaus, jos minulla on esimerkiksi naula tai ruuvi renkaassa?

Jos sinulla on naula tai ruuvi autonrenkaassa, niin paikkaus onnistuu useimmiten Laatu Hinauksen kalustolla kätevästi ja nopeasti heti tien päällä.

Vararengas on vanteeltaan erilainen, kuin normaali renkaani. Miten toimin?

Useissa autoissa on jälkiasennetut vanteet, joissa käyttään usein erilaisia rengaspultteja, kun alkuperäisissä vanteissa ja vararenkaassa. Hinausauton tarvikevalikoima on kattava, mutta meillä ei kuitenkaan voi olla aivan kaikkiin tarpeisiin erilaisia muttereita ja pultteja mukana.

Suosittelemme mainitsemaan tilanteesta, kun otatte päivystykseemme yhteyttä. Jos sopivia pultteja ei kuitenkaan löydy tai vararenges jostain muusta syystä sovu autoon, niin aina voimme kuitenkin ottaa auton hinausauton kyytiin ja kuljettaa sen asianmukaiseen rengasliikkeeseen tai korjaamoon.

Kannattaako rengasta vaihtaa itse?

Renkaan vaihtaminen itse on täysin OK, mutta hommaan ei kannata ryhtyä ilman osaamista tai jos sää- tai liikenneolosuhteet ovat kyseenalaiset. Renkaan vaihto vaatii kuitenkin asianmukaiset työkalut (vähintään pulttiavaimen sekä hyväkuntoisen tunkin). Kun pyydät Laatu Hinauksen tiepalvelun paikalle, niin me otamme kopin autosi sekä muiden turvallisuudesta.

Voinko paikata renkaan itse?

Voit paikata renkaan itsekin, jos sinulta löytyy tarvittavat välineet ja osaaminen. Jos saat renkaasi paikattua itse tien päällä, on silti suositeltavaa käydä näyttämässä työnjälkeä ammattilaiselle. Renkaan suoraan kulutuspintaan paikan laittaminen on usein suhteellisen helppoa ja turvallista, mutta kyljestä tai kulutuspinnan laidoilta vaurioituneen renkaan paikkaaminen on suuri riski ajoturvallisuudelle, sekä mahdollisuus siihen, että auto jättää sinut uudestaan tien päälle on suuri – hoida siis asia kerralla kuntoon!

Rengasrikon tapahtuessa Laatu Hinaus pitää huolen, että pääset pian takaisin tien päälle

Laatu Hinaus päivystää 24/7 vuoden jokaisena päivänä ja saapuu luoksesi mahdollisimman nopeasti asianmukaisella kalustolla. Tarvitsit sitten apua oman vararenkaan vaihdon kanssa, uuden renkaan toimittamisessa tai puhjenneen renkaan paikkauksessa, niin meiltä löytyvät kaikki tarpeelliset varusteet. Mikäli mikään edellä mainituista vaihtoehdoista ei onnistu syystä tai toisesta, voimme myös hinauttaa autosi kätevästi haluamaasi osoitteeseen tai huoltopisteeseen.

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7