PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

Sähköauton hinaus

Sähköautolla tavallisin syy matkan keskeytymiseen on se, ettei ole ladannut riittävästi virtaa auton akkuun. Sen vuoksi ”tyhjästä tankista” johtuen saattaa sähköauto myös jättää tielle, kun sähköauton akku on tyhjä. Tosin mikäli rengasrikko osuu kohdalle, niin silloinkin saattaa apu olla tarpeen. Voit lukea lisää muista tiepalveluistamme täältä.

Latauspisteitä ei ole vielä yhtä hyvin saatavilla, kuin perinteisiä huoltoasemia, vaan verkostoa vasta rakennetaan monin paikoin. Mikäli lähimpään latauspisteeseen on pitkä matka ja akun varaus alkaa käydä vähiin on parempi yrittää ajaa seuraavaan turvalliseen paikkaan, johon voi pysäköidä. Ei kannata koittaa onneaan päästä latauspisteelle saakka, koska silloin auto saattaa hyytyä varsin hankalaan paikkaan. Kun on turvallisesti pysäköinyt autonsa voi tilata hinauksen lähimmälle latauspistokkeelle. Mikäli akku loppuu kokonaan ja sähköauto jättää tielle, on syytä heti soittaa paikalle hinauspalvelu.

Tarvitsen hinauksen sähköautolle tai hybridille – miten toimin?

Soita ammattilaiselle. Kerro kaikki tarvittavat tiedot. Mikä on auton merkki, malli ja käyttövoima. Missä auto sijaitsee ja mihin auto halutaan hinata.

Miten sähköauton hinaus onnistuu?

Sähköautoa ei voi hinata samalla tavalla, kuin tavallista polttomoottorilla toimivaa manuaalivaihteista autoa. Sähköautoa hinatessa on syytä ottaa huomioon, että vetävien pyörien ei saa antaa pyöriä vapaasti. Sen vuoksi perinteinen hinausköyden avulla hinaaminen ei ole mahdollista. Sähköautot ja hybridit ovat usein myös tavallisia autoja painavampia, joten senkään puolesta ei tavallinen hinaaminen ole suositeltavaa.

Eli kaverille soittamisen sijaan on syytä soittaa ammattilaiselle. Sähköauto voidaan nostaa hinausauton lavalle, jolloin vetävät pyörät eivät pääse pyörimään. Toinen vaihtoehto on käyttää hinausauton vetohaarukkaa, jonka avulla saadaan vetävät pyörät ilmaan. Saattaa nimittäin käydä niin, että mikäli vetävät pyörät saavat pyöriä auton sähköjärjestelmä saattaa vaurioitua ja sitä on syytä välttää.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon sähköauton hinauksessa?

On aina hyvä tutustua auton ohjekirjaan ja toimintatapoihin, mutta muutama yleinen sääntö usein pätee. Mikäli sähköautoa joudutaan vetämään hinausauton lavalle, on syytä laittaa aina ajotilavalitsin vapaalle eli N- asentoon. Varsinaista vaihteistoa ei sähköautossa ole. Riippuu myös autosta, mutta esimerkiksi tietyissä malleissa Teslan hinaus vaatii etumaskin irrottamista.

Paras tapa olisi kuitenkin nostaa auto hinausauton lavalle.  Mikäli autoon ei tule ollenkaan virtaa saattaa olla, että ajotilavalitsinta ei pääse vaihtamaan. Silloin auto joudutaan hinaamaan väkivalloin hinausauton kyytiin ja sitä ei missään nimessä suositella. Laatu Hinaus käyttää aina sähköautojen hinaukseen siihen sopivaa kalustoa. Nosturilla varustettu hinausauto olisi hyvä myös silloin, jos hinausta tarvitsee hybridi. Hybridiautoissa usein toinen akseli on yhdistetty sähkömoottoriin ja toinen polttomoottoriin, jolloin sekä etu- että takarenkaiden tulisi olla pyörimättä, kun autoa hinataan.

Muutama vinkki sujuvampaan sähköautoiluun

Talvella sähköauton toimintasäde lyhenee huomattavasti. Se kannattaa ottaa huomioon, jos lähtee pidemmälle matkalle. On hyvä suunnitella reitti huolellisesti etukäteen, jotta matkan varrella on latausasemia tarpeeksi sopivilla etäisyyksillä toisistaan.

Latausjohto on hyvä suojata säältä, jotta se ei jäädy. Sähköautoa ei kannata jättää pakkasella pitkäksi aikaa seisomaan, jos akkua ei ole ladattu lähes täyteen. Mikäli on ollut pidemmällä lomalla ja auto on jätetty pakkaseen ja akussa on ollut jäljellä vain pieni varaus, niin palatessa saattaa kotimatkan onnistuminen olla varsin epätodennäköistä.

Sähkö- tai hybridiautolle ei voi pissapojan nesteen lisäämisen ja renkaan vaihtamisen lisäksi itse tehdä oikein mitään huoltotoimenpiteitä. Mikäli ongelmia ilmenee, on syytä turvautua ammattilaisen apuun. Kaikki ammattilaisetkaan eivät työskentele sähköautojen kanssa, koska niiden korkeajännitteisten osien käsittely vaatii periaatteessa sähkömiehen koulutuksen. Sen vuoksi usein tiepalvelukaan ei voi auttaa sähköautojen tai hybridien kanssa ja hinaustarpeen osuessa kohdalle on määränpäänä lähes aina korjaamo.

Tarvetta tiepalvelulle? Ota yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ

Sähköauton ja hybridin hinauksessa suositellaan turvautumaan ammattiapuun

Sähköautot ja hybridit vaativat erikoisosaamista, jotta hinatessa ei aiheudu uusia ongelmia tai pahenneta entisiä. Myöskään tavallisella hinausköydellä hinaaminen ei ole vaihtoehto, koska sähköautot ja hybridit ovat huomattavasti tavallisia ajoneuvoja painavampia.

Jos sähköauto tai hybridi jättää tielle Hämeen seudulla, pääset helpoimmalla ottamalla yhteyttä Laatu Hinaukseen. Olemme tavoitettavissa vuoden ympäri kaikkina vuorokauden aikoina!

Laatu Hinauksen toimialue

Tiepalvelumme ovat saatavilla seuraavilla Kanta- ja Päijät-Hämeen seuduilla:

Löydät Laatu Hinauksen tarkemmat yhteystiedot ja listan muista palveluista yhteystietosivultamme.

KATSO SIVU

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

Laatu Hinaus Hämeenlinna tarjoaa suomalaista palvelua valkoinen avainlippu

Laatu Hinaus on vastuullinen suomalainen valinta!

OTA YHTEYTTÄ