Auton käynnistysapu

Laatu Hinaus tarjoaa auton käynnistysapua Hämeessä!

Auto ei käynnisty?

Auton akkujen tyhjentyminen on hyvin tavanomainen ongelma etenkin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Auton käynnistäminen apuvirralla ei enää 2020 luvulla ole aivan niin yksinkertaista, kuin aikoinaa. Erityisesti auton päästessä aivan kylmäksi (eli akun päästessä täysin tyhjäksi), voi ajotietokone ja ajonestolaitteet alkaa herjaamaan asiasta tai toisesta.

Anna ammattilaisen hoitaa apuvirran antaminen ja säästy turhilta ongelmilta. Laatu Hinaus tarjoaa käynnistysapua ympäri Hämeen seutua, 24 tuntia vuorokaudessa!

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

Laskutamme suoraan vakuutusyhtiöltä

Kattaako vakuutuksesi tiepalvelut? Jätä silloin paperityöt meidän murheeksemme!

Tiepalvelun yhteydessä hoidetaan tarvittavat paperit heti ja Laatu Hinaus laskuttaa suoraan vakuutusyhtiöstäsi tehdystä työstä. Sinun tarvitsee vain antaa meille vahinkoilmoitusta varten vaaditut henkilö- ja ajoneuvotiedot. Sinun ei tarvitse enää tuhlata aikaasi muuhun sen jälkeen, kun olemme saaneet autosi takaisin liikenteeseen!

Nykypäivänä starttiapu kannattaa tilata ammattilaiselta

Autojen kanssa pitää olla nykyään varovainen käynnistysapua antaessa, sillä niistä löytyvät tietokoneet, sähköjärjestelmät tai jopa itse akku voivat vahingoittua tai seota virheellisen toiminnan seurauksena. Tilaamalla käynnistysavun ammattilaiselta vältyt ongelmilta. Laatu Hinauksen tiepalvelut ovat tavoitettavissa 24h vuorokaudessa vuoden jokaisen päivänä.

Entä jos akku onkin rikki?

Mikään akku ei kestä ikuisesti. Pystymme testaamaan ja parhaimmillaan jopa vaihtamaan akun heti saapuessamme paikalle. Jos akkusi on ollut epävakaa jo pidempään tai olet huomannut auton käynnistyvän laiskasti aikaesemminkin, niin suosittelemme mainitsemaan tästä ottaessasi meihin yhteyttä. Parhaassa tapauksessa voimme napata sopivan akun mukaan ja vaihtaa sen heti paikan päällä.

Jos epäilet akkusi olevan viallinen, tutustu akkupalveluumme.

Mitä käynnistysapu maksaa?

Käynnistysavun hinta määrittyy sen mukaan, mihin käynnistysapua pitää toimittaa ja mitä eri toimenpiteitä tilanne vaatii. Pystymme kuitenkin antamaan sinulle suuntaa antavan hinnan soiton yhteydessä.

Haluatko hinta-arvion? Toimi näin:

 1. Soita Laatu Hinaukselle numeroon 0400 710 394
 2. Ilmoita meille tilanteesi ja sijaintisi
 3. Saat meiltä arvion saapumisajasta ja hinnasta

Laatu Hinaus on vastuullinen suomalainen valinta!

Näin annat apuvirtaa itse ja kytket käynnistyskaapelit oikeaoppisesti

Auton käynnistäminen kaapeleilla pitää tehdä oikein, sillä väärin kytketyillä kaapelilla akku voi pahimmillaan jopa räjähtää. Kirjoitimme kuljettajille helpot ja nopeat ohjeet apuvirran oikeaoppiseen kytkentään, mutta mikäli et ole varma jostain, älä epäröi pyytää meidän apuamme!

 1. Varmista ennen käynnistyskaapeleiden kytkemistä, että molemmat autot ovat sammutettuja.
 2. Kiinnitä aina punainen kaapeli ensin sen akun plusnapaan, joka on virran vastaanottavana osapuolena. Kaikkien automallien akkuihin ei välttämättä pääse käsiksi, mutta akun navoille pitäisi näissä tapauksissa löytyä napakorvakkeet konehuoneesta.
 3. Kun pluskaapeli on kytketty vastaanottavan auton plusnapaa, yhdistä se sen jälkeen virtaa antavan auton akun plusnapaan. Kaapelin kytkeminen ensin virtaa antavan auton akkuun ei ole välttämättä vakavaa, mutta jos kytkennässä on jotain vikaa, tässä järjestyksessä kytkentä saattaa aiheuttaa kipinöintiä.
 4. Kun pluskaapeli on kytketty asianmukaisesti autojen akkujen välille, yhdistä sen jälkeen maadoituskaapeli (eli tumma kaapeli / miinuskaapeli) virtaa antavan auton akun miinusnapaan (tai maalaamattomaan, metalliseen kohtaan autossa).
 5. Kiinnitä miinuskaapelin toinen pää maalaamattomaan, metalliseen kohtaan virtaa vastaanottavassa autossa. Miinuskaapelia ei välttämättä kannata laittaa suoraan vastaanottavan auton akun miinusnapaan, sillä siitä syntyvät kipinät voivat leimahduttaa akusta latauksen aikana syntyvän kaasun.
 6. Kun kaapelit on kytketty, sulje turhat sähkölaitteet autosta ja käynnistä virtaa antavan auton moottori muutaman minuutin ajaksi.
 7. Tarpeellisen latauksen jälkeen sammuta virtaa antavan auton moottori ja käynnistä apuvirtaa tarvitseva auto.
 8. Anna auton käydä jonkin aikaan ja ladata akkua.
 9. Irrota käynnistyskaapelit päinvastaisessa järjestyksessä, kuin miten kytkit ne alun perin.

Suosittelemme ottamaan huomioon, että väärin hoidettu starttiapu saattaa vahingoittaa molempia autoja (etenkin jos kyseessä on autot nykyaikaisilla ajojärjestelmillä). Ei olisi ensimmäinen kerta, kun törmäämme tilanteeseen, missä paikan päälle auttamaan tullut auto jää myös tien päälle virheellisesti suoritetun käynnistysavun seurauksena.

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, KANTA-HÄME JA PÄIJÄT-HÄME

SOITA

0400 710 394

PÄIVYSTYS

24 / 7