PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, RIIHIMÄKI, TURENKI, LAMMI JA TUULOS

SOITA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, RIIHIMÄKI, TURENKI, LAMMI JA TUULOS

SOITA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

Tarjoukset

Varauskaavake

Palvelu:
Ilmastointihuolto kotipihalla (99 €)Ilmastointihuolto hallilla (59 €)Ilmastointihuolto ja renkaiden vaihto kotipihalla (149 €)
Ajankohta:
Mahdollisimman pianEnsi viikolla2 viikon sisään

Suoritamme ilmastointihuoltoja seuraavilla paikkakunnilla

Älä laiminlyö auton ilmastointihuoltoa

Auton ilmastointia pidetään usein pelkkänä mukavuustekijänä, mutta sen toimintakyky parantaa myös kuljettajan turvallisuutta. Sopivan ajolämpötilan ylläpito pitää kuljettajan virkeänä ja paremmin keskittyneenä ajamiseen.

Miten usein auton ilmastointihuolto tulee tehdä?

Yleinen suositus on, että huollatat autosi ilmastoinnin vähintään kahden vuoden välein. Huoltamalla ilmastoinnin tasaisin väliajoin pidät huolen, että se toimii optimaalisesti.

Miksi ilmastointi pitää huoltaa kahden vuoden välein?

Auton ilmastoinnin kylmäainetta riittää keskimäärin kahdeksi vuodeksi. Kylmäaine voitelee ilmastointilaitteen kompressoria, joka puhaltaa raittiin ilman höyrystinkennoston lävitse. Kennosto voi pesiä bakteereja, hometta ja muita epäpuhtauksia. Tämän vuoksi myös ilmastoinnin raitisilmasuodatin tulisi vaihtaa tasaisin väliajoin ja kennoston voi desinfioida terveysriskien varalta. Kertyneet epäpuhtaudet voivat aiheuttaa myös epämiellyttäviä hajuhaittoja autossa.

Kun kylmäaine vähenee ilmastointilaitteessa, niin kompressori joutuu kovemmalle rasitukselle. Tällä voi olla suoria negatiivisia vaikutuksia myös polttoaineen kulutukseen.

Mitä auton ilmastointihuollossa tehdään?

Auton ilmastoinnin huoltolaite yhdistetään sille autosta löytyviin liittimiin. Huoltolaite laskee auton ilmastoinnin painejärjestelmästä optimaalisen määrän kylmäaineelle. Tämän jälkeen vanha kylmäaine suodatetaan ulos ilmastointilaitteesta.

Seuraavaksi painejärjestelmä alipaineistetaan, joka poistaa ilmastointilaitteeseen kertyneen kosteuden ja testaa, että järjestelmä ei vuoda. Ilmastointijärjestelmä täytetään suositeltavalla määrällä kylmäainetta, jos mitään vuotoja ei ilmennyt alipaineistuksen yhteydessä.

Huollon yhteydessä tarkistetaan myös ilmastointijärjestelmän öljyt, joka osaltaan edesauttaa kompressorin optimaalista toimintaa. Öljyä häviää pieniä määriä ilmastointijärjestelmän käytön yhteydessä, joten niiden tasot tulee myös pitää kunnossa. Kaikkien toimenpiteiden lopuksi ilmastointijärjestelmän optimaalinen toiminta tarkistetaan.

Tarvetta auton ilmastoinnin huollolle? Ota yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ

Mitkä ovat yleisimmät viat auton ilmastoinnissa?

Miksi auton ilmastointilaitteen kylmäaine loppuu?

Auton ilmastointijärjestelmän kylmäaine vähenee vuodessa keskimäärin 10–20%. Suurin syy tähän on auton ilmastointijärjestelmän putkien ja liitosten tiivisteiden vuotaminen käytön yhteydessä.

Miten paljon kylmäainetta tulee lisätä?

Auton valmistaja ilmoittaa oikean määrän ilmastointijärjestelmän kylmäaineelle, eli se on riippuvainen merkistä sekä mallista. Suositeltua määrä ei saa ylittää, koska se voi vaikuttaa negatiivisesti järjestelmän toimintaan.

Kylmäainetta saavat käsitellä ainoastaan Tukesin pätevyyden ansainneet henkilöt, sillä se on kasvihuonekaasu, joka on ympäristövaikutuksiltaan tuhat kertaa hiilidioksidia vaarallisempi.

Auton ilmastoinnin raitisilmasuodatin on tukkeutunut

Auton ilmastointilaitteen raitisilmasuodatin voi olla tukossa, jos ilmastointi ei puhalla tuntuvasti kylmää ilmaa (eli ilma on korkeintaan viileää).

Raitisilmasuodatin tulee vaihtaa huollon yhteydessä, sillä pahasti tukkeutunut suodatin voi estää koko ilmastointia toimimasta.

Auton ilmastointi vuotaa

Auton ilmastointijärjestelmän vuodot esiintyvät yleisimmin tiivisteissä, letkuissa, liittimissä sekä höyrystinkennossa.

Tiivisteet kuivuvat, kun ilmastointijärjestelmää ei käytetä tarpeeksi aktiivisesti, jolloin ne alkavat vuotamaan helpommin. Tällöin kylmäainetta pääsee vuotamaan ulos järjestelmästä.

Auton ilmastoinnin kompressori ei toimi

Jos ilmastointilaitteen kylmäaineen ja öljyn määrä ei ole optimaalinen, niin sen paineilmakompressori joutuu tekemään ylitöitä ja saattaa alkaa pitämään ääntä.

Tämä voi johtaa esimerkiksi laakereiden rikkoutumiseen. Kompressorin hihnapyörät ja hihnat voivat myös vaurioitua ajan myötä, jolloin ne täytyy huoltaa tai vaihdattaa.

Auton ilmastoinnin sähköviat

Sähköviat ovat yleisiä vikoja autoissa ja monesti niiden syynä ovat liittimien kosketushäiriöt. Samoja vikoja voi ilmetä myös auton ilmastointijärjestelmässä.

Auton ilmastoinnin vedenpoistoletku ei toimi kunnolla

Autojen ilmastointilaitteista kerääntyy tavallisesti kondensoitunutta vettä, joka tippuu ajossa vedenpoistoletkun kautta lammikkona auton alle.

Mikäli näin ei tapahdu, niin on syytä tarkistuttaa, että kondensoitunut vesi ei ala kerääntymään auton lattialle ja että letku ei ole tukossa, sillä veden kuuluu päästä auton pohjan kautta ulos.

Mistä tiedät auton ilmastoinnin tarvitsevan huoltoa?

Selkein merkki auton ilmastoinnin vajaatoiminnasta on se, että se ei puhalla enää kylmää ilmaa. Mikäli tämä on tilanne, niin suositeltava liike on ottaa ilmastointi pois päältä (merkattu kojetaulussa joko lumihiutaleen logolla tai AC-lyhenteellä). Tällöin pidät huolen siitä, ettet aiheuta enempää rasitusta kompressorille ennen, kun saat auton huoltoon. Yleisin syy tähän on kylmäaineen liian vähäinen määrä.

Toinen ilmastoinnin viasta vihjaileva ilmiö on ilmastoinnista puskeva tunkkainen tai paha haju, joka kertoo siitä, että höyrystinkennostoon on saattanut alkaa pesiä epäpuhtauksia kondensoituneen kosteuden seurauksena. Tässä tilanteessa kennosto täytyy desinfioida ja puhdistaa ammattilaisen toimesta.

Käytetyn auton ilmastoinnin toimivuuden testaaminen

Jos olet ostanut käytetyn auton, niin voit testata sen toimivuuden itse. Toimi seuraavasti:

  1. Käynnistä auto.
  2. Avaa konepelti.
  3. Laita auton ilmastointilaite täydelle teholle (kylmä ilma).
  4. Laita myös auton moottoripuhallin täydelle teholle.
  5. Muutaman minuutin kuluessa auton ilmaventtiilien puhaltaman ilman pitäisi olla jääkylmää.
  6. Kuuntele auton moottoria. Auton ilmastointilaitteen kompressorin tulisi päästää naksahdus tasaisin väliajoin.

Jos kuulet naksahduksen ja puhaltimet tuottavat selvästi jääkylmää ilmaa, niin käytetyn auton ilmastointi on todennäköisesti sillä hetkellä kunnossa. Mikäli nämä ehdot eivät täyty, niin sinun kannattaa varata ilmastoinnin huoltotarkastus.

Miksi auton ilmastointia tulee käyttää säännöllisesti?

Auton ilmastointijärjestelmän tasainen käyttö takaa sen, että kaikki tiivisteet eivät pääse kuivumaan. Kuivuminen vähentää tiivisteiden joustavuutta ja aiheuttaa ajan myötä halkeamia, joka voi johtaa kalliisiin vaurioihin.

Paljonko Laatu Hinauksen auton ilmastointihuolto maksaa?

Veloitamme auton ilmastoinnin huollosta tapauskohtaisesti. Hinnassa otetaan huomioon vaadittavien huoltotoimenpiteiden lisäksi mahdolliset ajomatkat ja ajankohta (jos huolto tehdään esimerkiksi pyhäpäivänä). Voimme antaa tarkemman arvion hinnasta soiton yhteydessä, kun tiedämme tilanteestasi tarkemmin. Tavoitat meidät helpoiten numerosta 041 505 1776 tai sähköpostitse osoitteesta info@laatuhinaus.fi.

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, RIIHIMÄKI, TURENKI, LAMMI JA TUULOS

SOITA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

PALVELUALUE

HÄMEENLINNA, RIIHIMÄKI, TURENKI, LAMMI JA TUULOS

SOITA

041 505 1776

VARAA AIKA KAAVAKKEELLA

SIIRRY KAAVAKKEESEEN

Laatu Hinaus Hämeenlinna tarjoaa suomalaista palvelua valkoinen avainlippu

Laatu Hinaus on vastuullinen suomalainen valinta!

OTA YHTEYTTÄ